Arı Kışlatması

Arı Kışlatması Nasıl yapılır?

Arı kışlatması;Yeni Bir sezonu,Hayırlısıyla Bitirmenin  Mutluluğunu yaşarken ,şimdiden  eminim sizlerde  Benim gibi arı ve arı bakımını  Özlüyorsunuzdur.

Değerli Arkadaslar ,Arı Aldım veya Balımı Aldım Deyip Arıyı Bir Köşeye Atmak Tabikii Olmaz, En  önemli sey ,Arılarımızın kışlık Bakımlarını Yapıp,Kışlatmaya Hazırlamak Lazım.

Uygun Bir zaman Diliminde  Arılarımıza Varoa İlacı Yapmak

Varroa  ilaçlaması  nda  dikkat  edilecek hususlar  sıcaklık ve iklimine  göre   ilaçlama yapmak gerekiyor.

Varroa ilaçlamasını yaptıktan sonra 15 Günlük bir Beslemenin ardından Arılarımızı Kışlatmaya Hazırlıyoruz.

Varroa mücadelisi 

Arı Beslemesinde  surup veya  kendi balınız ve Poleninizden Arı keki yapıp ,Beslenmesinde arınıza Yardımcı Olabilirsiniz.Yaz kış ilkbahar ve sonbaharda uygulamak mümkün hiç bir zorluğu yok.hava kapalı hava açık arı uçuş yapmış veya yapmamış farketmiyor.Nem yapma küf yapma sorunu en minimum düzeyde gerçekleşiyor. En önemlisi yağma riski neredeyse yok denecek kadar az.diğer yemliklerde sıkça görülen arı ölümleri hiç gerçekleşmiyor.Tamamını yazmak istemedim aslında daha yazılacak çok olumlu getirileri mevcut  arkadaşların katkılarınıda bekliyoruz.

İnvert Şurubu Nasıl Hazırlanılır?

Ballı invert Şurubu

2 litre kaynayan suya 3 kg şeker ilave edilerek ve çözünene kadar karıştırılması gerekiyor. Şurubun ısısı 35 santigrata düştüğünde şuruba 0.38 kg bal ilave edilerek nihai karışım iyice çırpıldı. Şurup 5 gün boyunca 3-40 santigratta muhafaza edilecek ve her gün iki defa karıştırılması gerekiyor, 5 günün sonunda 1.2 g cytric asit ilave edildi. Şurup asit ilavesinden sonra 5 gün daha 38-40 santigratta muhafaza edilerek her gün iki defa karıştırılıyor.

Değerli Arkadaşlar ,Şimdi arılarımızı Sıkıstıracagız 6 Çercevelik Bir arımızı 3 Çıtaya Sıkıstıralım ,Arılarınız Nekadar sık Olursa   ilkbahara  o kadar saglıklı girer ve Gelişimi  cok Hızlı Olacaktır.

Değerli arı dostları yukarıdaki metinden de anlaşılacağı üzere arıcılıkta invert şeker veya şurup çok önemlidir. Kış arılarının yetiştirilmesinde kesinlikle invert şurp kullanılması gerekir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki invert şurup ile beslenmeyen koloniler kışa yorgun girip bahara zayıf çıkmakta. Yada kovan içindeki kristalize olan balı kışın arı su bulamadığı için bu baldan faydalanamayıp sönmektedir. Yani arıcılık için invert şurup olmaz ise olmazlardandır.Diğer çok önemli bir hususta invert şeker veya şurup ile beslenen kolonilerde yağmacılığın hemen hemen hiç görülmediğidir.

Arılar yoruluyor dedik arılar neden yoruluyor?

Arılar bizim verdiğimiz çay şekerini yani sakkaroz’u kendi enzimlerini kullanarak glikoz’a ve fruktoz’a çevirirler. Ama bu işlemi yaparken büyük ölçüde yıpranırlar ve sonuçta ömürleri kısalır. İnvert şeker dediğimiz sakkarozun parçalanmış halidir. Yani sakkarozun glikoz ve fruktoza ayrılmış halidir de diyebiliriz. Aşağıda verilen balsız kek ve şurp tarifleri invert kek ve şurup tarifleridir.Paket  arı ve Arı Satışlarımız Mart Ayının Sonunda Başlayacaktır,Ana arısı Genc olup F1 DİR.